Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Sjuksköterskorna Ulrika Nilsson Qvarnstedt (t v) och Kim Wennerstrand på AK-mottagningen Visby lasarett.

Digitala doseringsbrev ger patienter ett friare liv

Publicerad 2019-05-28 06:16
Ett hundratal personer på Gotland som behandlas med det blodförtunnande läkemedlet warfarin får digitala meddelanden om doseringen via 1177 Vårdguidens e-tjänster.

Gotland är andra region i landet efter Region Jönköpings län som erbjuder tjänsten. Sedan slutet av mars har knappt tusen gotlänningar som behandlas med warfarin möjligheten att få sitt doseringsbrev digitalt istället för som ett vanligt brev hem i brevlådan. Tio procent har så här långt nappat på erbjudandet.

- Det känns roligt att så många har tackat ja och vi hoppas att ännu fler nappar på erbjudandet. Det innebär en oerhörd frihet för den enskilda att kunna få doseringsmeddelandet digitalt istället för hem i brevlådan. Du får avisering via sms eller e-post redan samma dag som ordinationen är klar, och kan sedan logga in i 1177 Vårdguidens e-tjänster för att ta del av ditt brev, berättar sjuksköterskorna Ulrika Nilsson Qvarnstedt (till vänster på bild) och Kim Wennerstrand på AK-mottagningen.

Många fördelar - ordination direkt när den är klar
I samma stund som ordination är klar får patienten en avisering via sms eller e-post och kan ta del av den i 1177 Vårdguidens e-tjänster. I vissa fall ska patienten kvittera när man har läst brevet. På så sätt kan mottagningen säkerställa att man har tagit del av ändringen i doseringen.

Så aktiverar du e-tjänsten
För att aktivera e-tjänsten Digitalt doseringsbrev från AK-mottagningen loggar man in på 1177 Vårdguidens e-tjänst (se nedan länk).