Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Frågor och svar om digital brevlåda

Hur vet jag att jag har rätt slags digital brevlåda?
Kontrollera på Mina Meddelandes hemsida!

Jag har redan en digital brevlåda, måste jag göra något mer?
Under förutsättning att din digitala brevlåda finns med på minameddelanden.se kan du tryggt förvänta dig att våra system känner av att du har en digital brevlåda när vi gör utskick.

Jag vill inte ha någon digital brevlåda, vad händer då?
Har du ingen digital brevlåda kan inte heller någon post skickas dit. Då kommer du att fortsätta att få din post på papper i din vanliga brevlåda, precis som innan.

Kan jag inte bara ge er min e-postadress?

Nej, att skicka dokument till en e-postadress är inte lika säkert som att skicka till en säker digital brevlåda där du loggar in med en godkänd e-legitimation. E-post har inte alls samma säkerhetsnivå som digital post.

Vad händer om jag missar att en faktura skickats till min digitala brevlåda?

Du är skyldig att kontrollera posten i din digitala brevlåda, så ansvaret ligger på dig. Under första året kommer dock Region Gotland att åtminstone skicka påminnelser i pappersform för att undvika att fakturor missas.

Det kommer väl samtidigt fakturor på papper?

Nej, när du skaffat en digital brevlåda väljer våra system att i första hand skicka post den vägen, för de dokument där det är möjligt. Då får du dessa dokument endast i digital form till din digitala brevlåda.

Jag får mina fakturor som e-faktura eller autogiro, vad ska jag göra?

Om du vill fortsätta att få dina fakturor som e-faktura eller autogiro behöver du inte göra något alls.

Om du i fortsättningen vill att fakturor från Region Gotland skickas till din digitala brevlåda, måste du kontakta din bank och uppge att du inte längre vill ha e-faktura eller autogiro. Sen ska fakturorna övergå till att skickas till din digitala brevlåda.