Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter
Bild på Pride-flaggor

Snart är det dags för Gotland Pride 2018!

Publicerad 2018-11-07 14:46
På tisdag, den 13 november, startar årets upplaga av Gotland Pride. Mellan den 13 och 18 november genomförs flera evenemang och händelser, under Gotland Prides flagg. Veckan tjuvstartar faktiskt redan på måndag, den 12 november, med en filmvisning.

Måndagen den 12 november har ungdomsgården Puma, på Gråbo i Visby, en filmkväll med temat Pride. Efter filmerna finns det utrymme för diskussioner och samtal.

Tisdagen den 13 november är den officiella invigningsdagen av Gotland Pride 2018. På kvällen är det invigning med mingel, bar, tal och en föreställning på Länsteatern på Bredgatan 10 i Visby.

Det genomförs dock programpunkter både på förmiddagen och på eftermiddagen den dagen. På förmiddagen, klockan 10.00-12.00: ”Att möta unga hbtq-personer – ett samtal kring inkluderande bemötanden utan omedvetna kränkningar”. På eftermiddagen-kvällen, klockan 15.30-21.30, ”bakning av regnbågsmuffins”.

Och under resten av veckan genomförs det många fler programpunkter. För mer information om ovanstående evenemang och om resten av programmet, gå in på hemsidan för Gotland Pride, se länken längst ned. 
 

Bakgrund och information om Gotland Pride

Gotland Pride är ett nätverk av samverkansparter inom föreningsliv, företag och myndigheter på Gotland som vill lyfta hbtq-frågorna. Sammankallande för nätverket är samordningsgruppen som även koordinerar programmet och det gemensamma arbetet.

Gotland Pride startade som Gotlands Regnbågshelg 2012 och har sedan dess vuxit i både deltagande arrangörer och antal programpunkter. 

Gotland Pride lyfter fram att regnbågens alla färger och uttryck finns och behövs i samhället.

Gotland Pride vill tillsammans med fler bidra till ett öppnare och mer mångfaldigt Gotland för alla.