Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Välkommen på höstlovsaktiviteter!

Publicerad 2018-10-23 17:49
Det finns många saker att göra under höstlovet som pågår under vecka 44, det vill säga måndag 29 oktober till söndag 4 november.

"Magiskt lov" turnerar bland de gotländska biblioteken under höstlovet. Det utlovas trollkonster, fantastiska berättelser och magiskt pyssel för barn mellan sex och elva år av och med skådespelarna Linnea Grimstedt och Clara Strauch. Magiker är Stephan Molin. Finalkväll blir det på Almedalsbiblioteket under fredag klockan 17.00. Kom gärna utklädd.

På biblioteken erbjuds även sagostund och filmvisningar under höstlovet.

Till biblioteken

Fenomenalen kör som vanligt sitt lego-lov för fjärde året i rad. Legoföreningen Swebrick Gotland visar upp sina nya legobyggen och besökarna får vara med och bygga så mycket de vill.

Till Fenomenalens facebooksida

På Fårösunds ungdomsgård i Kustateljén bjuds det på ”Escape Room” den 31 oktober - en höstfest med och en ryslig upplevelse för dig som går i årskurs 7 och uppåt. I år ska deltagande lista ut mystiska pussel i kuslig stämning innan tiden tar slut.

Bussar kommer att gå från södra Gotland och Visby till Fårösund och tillbaka, allt under uppsikt av våra fritidsledare.

Till ungdomsgårdens webbsida

På Fenix ungkulturhus erbjuds en kreativ teknikkurs mellan den 29 och 31 oktober för alla som identifierar sig som flickor, tjejer eller kvinnor. Där får du: 

  • Bygga bluetoothhögtalare för mobilen
  • Experimentera med rörelse och skapa dina egna knasiga saker som rör sig med hjälp av motorer och batterier
  • Dekorera vintermössan med blinkande LED:s eller "hacka" vantarna med ledande tråd så att du kan använda mobilen utan att ta av dem och frysa i vinter

Högstadieelever är välkomna klockan 13.00-15.00. Du som är i åldern 16 till 25 år är välkommen klockan 17.00-19.00. Ledare är KTH-utbildade Nina Lindström. Kursen är en del av Arvsfondsprojektet Geek Network Gotland.

Till Fenix webbsida

Både Solbergabadet och Hemsebadet har öppet under höstlovet. Du kan både bada och se film eller lyssna på sagor.

Här kan du se öppettiderna på Hemsebadet

Här kan du se öppettiderna på Solbergabadet