Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

100 år på ett dygn - välkommen att fira Bergman

Publicerad 2018-07-10 11:29
I år skulle Ingmar Bergman ha fyllt 100 år. Lördagen den 14 juli bjuder Bergmancenter och Film på Gotland in till ett stort kalas och firande. Kom och fira vår mest kända, citerade och analyserade regissör! Fri entré.

Bergmancenter och Film på Gotland kommer att bjuda alla besökare på ett späckat program med författarsamtal, konstinstallationer, filmvisningar, tårtkalas och körframträdande.

Ett axplock ur programmet:

Det kommer att visas Bergman-filmer  i biografen under – nästan – dygnets alla timmar! ”Dygna med Bergman” är rubriken. Klockan 11.00 är den officiella invigningen. Klockan 13.00-15.00 är det ”Cykelsafari i Bergmanland”.

På kvällen ger Romeo & Julia kören, med bland andra gotländskan Anna Ander, en konsert med Ingmar Bergman som inspiration. Den äger rum 19.00-20.00 på utescenen på Bergmancenter och därefter blir det sång och tårta inomhus.

Information om Romeo & Julia Kören:

14 juli 1918 föddes Ingmar Bergman och nu firas hans 100-årsdag på Bergmancenter! Som en del av firandet får vi en konsert med Romeo & Julia Kören som mottog Ingmar Bergmans stipendium år 2000.

Romeo & Julia Kören samarbetar med Dramaten sedan 1991 och ensemblen har gjort sig känd för att tänja på gränsen mellan körframträdande och musikteater. Genom att blanda musik, komik och dramatik har gruppen skapat en alldeles egen genre.

Med en hyllningskonsert till jubilaren kommer nu en kvintett ur kören och bjuder in till kalas och konsert på självaste födelsedagen. Det blir smått och gott ur körens rika repertoar - Shakespeare, Dowland, Purcell och Monteverdi - eller så tar de något helt annat!

Medverkande i kören lördagen den 14 juli:

Anna Ander, Mia Ternström, Joakim Rignell, Joakim Sikberg, Fredrik Ell och Pierre Nordahl

Idé och regi: Benoît Malmberg

Kostym: Barbro Hellsing, Dramatens kostymateljé