Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Sittkuddar stulna!

Publicerad 2018-06-20 16:50
Tre sittkuddar som Region Gotland placerat ut i Tallunden i Visby har stulits under natten till måndagen. Sittkuddarna placerades ut i förra veckan, och var väl förankrade i marken med kedja.

- Händelsen är polisanmäld. Det är så himla tråkigt att sånt här sker när vi försöker göra det lite mysigare och parkerna tillgängligare. Tyvärr är det skattebetalarna som får betala, säger enhetschefen på gata- och parkavdelningen, Kristian Strängborn.

Detta ”kuddmys” i form av kuddhögar är årets så kallde happening. Det har tidigare år varit blommande skottkärror, talande sopkorgar, hängmattor och pusskyltar – och de har klarat sig från större åverkan eller stölder. Dessa kommer också placeras ut i år igen.

Sittkuddarna i grupper är utsatta på utvalda platser på Gotland där man ska kunna ta det lugnt och mysa ensam eller tillsammans med andra. Kuddmysplatser finns i Visby i Hästarnas dal på Öster, Almedalen, Bingebyparken, Murgrönan och Tallunden. I tätorterna Klintehamn, Hemse, Burgsvik, Roma, Slite och Fårösund finns det en kuddmysplats i varje ort.