Region Gotland
Reception och regionupplysning
Visborgsallén 19
621 81  Visby
Telefon: 0498-26 90 00
E-post: regiongotland@gotland.se Lämna dina synpunkter

Kuddmys årets happening

Publicerad 2018-06-12 10:30
Årets "happening" är en liten överraskning som är tänkt att roa besökare och boende på Gotland. Det har varit blommande skottkärror, talande sopkorgar, hängmattor och pusskyltar - årets happening på Gotland blir kuddmys i form av kuddhögar.

Region Gotlands teknikförvaltning har placerat ut sittkuddar i grupper på utvalda platser på Gotland där man kan ta det lugnt och mysa ensam eller tillsammans med andra. Fem platser i Visby får dessa kuddmysplatser. Det blir i Hästarnas dal på Öster, Almedalen, Bingebyparken, Murgrönan och Tallunden.

I tätorterna Klintehamn, Hemse, Burgsvik, Roma, Slite och Fårösund kommer det finnas en kuddmysplats i varje ort.

Happenings tidigare år:

2014 - Hängmattor som hängdes ut på strandpromenaden i Visby och i Tallunden i Visby. Sedan 2015 utökat med hängmattor även i Fårösund, Slite, Roma, Klintehamn, Hemse och Burgsvik.

2015 - Tio skottkärror med blommor, kryddor och ätbara växter placerades ut i Visby. De kördes runt av allmänheten för att pryda olika platser. Projektet har sedan tagits efter av ett flertal kommuner.

2016 - "Ljudande papperskorgar och gungor" placerades ut i Almedalen, Östercentrum, Hästarnas dals lekplats, Tallundens lekplats och på Hamnplan för att locka till att slänga skräp i papperskorgen. Detta genom att man fick exempelvis en fanfar eller ett bubblande skratt som tack. Det monterades även upp ljud på gungor i Hästarnas dals lekplats, Tallundens lekplats och på Bingeby lekplats för att locka till mycket rörelse och främja hälsa.

2017 - Stanna vid en pusshållplats! Skyltar med olika budskap, som får oss att stanna upp i vardagen och bry oss om varandra lite mer en stunds placerades ut i i Visby, Klintehamn, Hemse, Burgsvik, Roma, Slite och Fårösund. Dessa ta-hand-om-varandra platser var Pusshållplats, Kramhållplats och Komplimanghållplats.