Sök

Busslinjen fortsätter till Skär i sommar

Människor i buss.

Region Gotland kan idag meddela att Gotlands kollektivtrafik kommer att fortsätta köra sträckan fram till Skär på Fårö i sommar. Nu finns en tillfällig lösning i sikte.

På grund av bristande vändmöjlighet beslutade Gotlands kollektivtrafik tidigare i år att hållplatsen inte kunde användas över sommaren. Nu finns det en tillfällig lösning som gör att bussen kan köra fram till Skär och vända där.

– Vi har hittat en tillfällig lösning som gör det möjligt för bussen att kunna köra hela sträckan vilket vi är väldigt glada för, säger Jyrki Vainio, enhetschef för kollektivtrafiken.

Vändplanen kommer nu att grusas vilket gör att bussen återigen kan använda vändplanen. Lösningen är dock tillfällig och en permanent åtgärd kommer att behöva utarbetas framöver för att Gotlands kollektivtrafik ska kunna fortsätta att köra hela vägen till Skär kommande somrar.

En markägare har under många år upplåtit marken till Region Gotland för att vändplatsen ska kunna användas under sommarmånaderna och är mycket positiv att även i fortsättningen samarbeta kring frågan.

 

Sidinformation

Senast uppdaterad:
3 maj 2024

Sidfot

Sidfot logga

Kontakta Region Gotland

Vi svarar på frågor om vår service och verksamheter, hör av dig till oss på telefon eller e-post.

Öppettider idag:  Stängt